Niño Jacobs

Niño Jacobs: marketingfilms

Samen een serie films maken voor Social Media

Niño kende ik al van het maken van een eerdere film van hem. Een kwetsbaar portret over zijn gemis aan een vader. En de gevolgen daarvan. Hij wilde graag nog een keer een film maar niet 1, maar een hele serie. Zelf had hij het al geprobeerd maar het kwam toch wat gekunsteld over, vond hij.

“Carolien heeft oog voor authenticiteit”

Niño bereidde zich thuis voor, schreef in grote lijnen teksten uit en leverde die aan. Hij nam attributen mee en de rest…liet hij los. Ik koos de locatie uit die paste bij hem: Radio Kootwijk. Dat staat natuurlijk voor zenden en ontvangen, maar ook het gebouw zelf vond ik exentriek en bijzonder. Zo midden in de natuur met dat kollosale gebouw op de achtergrond vond ik passen bij hoe ik Niño zie: een natuurlijk en bijzonder mens.

Voor de tweede serie gaan we in maart ’23 filmen en in de zomer van dit jaar doen we de 3e serie. 

Projectinformatie

Doel van het project:

Een serie marketingfilms maken voor Social Media.

Klantnaam:

Niño Jacobs

Werkzaamheden:
  • regie: Carolien Oosterhoff
  • camera (Tomas Delena in serie 1 t/m 6)
  • geluid (Matijs Delena in serie 1 t/m 6)
  • montage: Carolien Oosterhoff

Carolien gaat absoluut voor kwaliteit

Carolien is een bevlogen filmmaakster, gaat absoluut voor kwaliteit en doet daar geen concessies aan. Haar werkwijze van regisseren is ontspannen en duidelijk. Het monteren was een feestje, samen snel schakelen op wat er allemaal uit mocht. Carolien zag dingen die ik niet zag of hoorde maar die beslist het verschil maken; haar oog voor detail en ‘gaan voor het beste’ komt dan echt naar voren. Als klant is dat heel fijn om te ervaren. 

Niño Jacobs

Andere film van Niño Jacobs

Dat ik ‘iets met video’s’ wilde doen dat wist ik al. Waarom? Om mijn zichtbaarheid te vergroten en te inspireren door mijn kennis en expertise te delen. Video is wat mij betreft een laagdrempelige manier van kennismaken met mij waardoor vertrouwen ontstaat. Ik had zelf al twee video’s gemaakt. Wat me niet beviel was om alles zelf te doen. Daarom zocht ik ook naar een manier om in een keer meerdere video’s te doen waarbij ik geholpen zou worden met het filmen, het editen, geluid etc.. Dat kostte me in mijn eentje teveel tijd, vond ik. Ik doe het liever goed dan half-half.  En dat het net allemaal een tandje professioneler er uitziet maar beslist ook weer niet gelikt. Ik dacht hoe kan ik dat nou slimmer aanpakken? En toe dacht ik aan Carolien, die al eerder een film over/met me heeft gemaakt. Dat was toen erg goed bevallen. Carolien is een bevlogen filmmaakster, gaat absoluut voor kwaliteit en doet daar geen concessies aan. Haar werkwijze van regisseren is ontspannen en duidelijk. Ze heeft oog voor detail, houdt rekening met mijn eigen wensen en ideeën en daagt daar ook op uit. Ze denkt steeds vanuit de doelgroep voor wie de video bedoeld is. Ze houdt ook goed in de gaten of hoe je staat en dat wat je zegt ook echt ‘jij’ bent. Kom je wel authentiek over? Dat is voor haar en mij belangrijk. Carolien heeft daar een goede antenne voor. Het monteren was een feestje; samen snel schakelen op wat er allemaal uit mocht. Kill your darlings. Carolien ziet dan dingen die ik niet zag of hoorde maar die wel het verschil maken. Bijvoorbeeld de kleuren, een paar haperingen zijn er dan toch weer eruitgehaald, het net allemaal nog iets strakker snijden. Het oog voor detail en gaan voor het beste komt dan echt naar voren. Als ‘klant’ is dat heel fijn om te ervaren. Carolien denkt niet alleen aan de video zelf nee ook aan de thumbnail, een goede intro en outro zodat het een consistent geheel is in lijn met mijn huisstijl zodat herkenbaarheid ontstaat. Ik hou ervan. Het is echt een feestje om met Carolien te werken. Mensen die mij kennen en mijn video’s zien herkennen mij…Ja, dit ben jij. Complimenten voldoende. En wanneer mensen mij benaderen vraag ik altijd hoe ze mij gevonden hebben, dan geven ze vaak terug: “Ik heb je video gezien en dacht dat lijkt me wel een aardige vent.” Doel bereikt, want koud acquisitie vind ik verschrikkelijk maar als ik eenmaal kennis heb gemaakt gaat de rest altijd vanzelf en vanzelf goed.
Niño Jacobs

Eigenaar, Niño Jacobs Training & Coaching

Wil je ook een serie marketingfilms opnemen die je als ‘Evergreen’ kunt inzetten?