Niño Jacobs biografie

Niño Jacobs: biografisch portret

Jezelf onthullen op film

Niño wilde een meer kwetsbaar stuk over zijn gemis aan een vader in beeld brengen, omdat de mannen met wie hij werkt daar ook mee stoeien. Het werd een prachtige dag, en een intiem proces en portret.

Een paar jaar heb ik mij zelfs uitsluitend gefocused op het maken van Levensdocumentaires: intieme films van mensen die zichzelf willen laten zien. 

 

Projectinformatie

Doel van het project:

Een serie marketingfilms maken voor Social Media.

Klantnaam:

Niño Jacobs

Werkzaamheden:
  • regie
  • camera
  • geluid
  • montage

Carolien gaat absoluut voor kwaliteit

Carolien is een bevlogen filmmaakster, gaat absoluut voor kwaliteit en doet daar geen concessies aan. Haar werkwijze van regisseren is ontspannen en duidelijk. Het monteren was een feestje, samen snel schakelen op wat er allemaal uit mocht. Carolien zag dingen die ik niet zag of hoorde maar die beslist het verschil maken; haar oog voor detail en ‘gaan voor het beste’ komt dan echt naar voren. Als klant is dat heel fijn om te ervaren. 

Niño Jacobs

Andere film van Niño Jacobs

Dat ik ‘iets met video’s’ wilde doen dat wist ik al. Waarom? Om mijn zichtbaarheid te vergroten en te inspireren door mijn kennis en expertise te delen. Video is wat mij betreft een laagdrempelige manier van kennismaken met mij waardoor vertrouwen ontstaat. Ik had zelf al twee video’s gemaakt. Wat me niet beviel was om alles zelf te doen. Daarom zocht ik ook naar een manier om in een keer meerdere video’s te doen waarbij ik geholpen zou worden met het filmen, het editen, geluid etc.. Dat kostte me in mijn eentje teveel tijd, vond ik. Ik doe het liever goed dan half-half.  En dat het net allemaal een tandje professioneler er uitziet maar beslist ook weer niet gelikt. Ik dacht hoe kan ik dat nou slimmer aanpakken? En toe dacht ik aan Carolien, die al eerder een film over/met me heeft gemaakt. Dat was toen erg goed bevallen. Carolien is een bevlogen filmmaakster, gaat absoluut voor kwaliteit en doet daar geen concessies aan. Haar werkwijze van regisseren is ontspannen en duidelijk. Ze heeft oog voor detail, houdt rekening met mijn eigen wensen en ideeën en daagt daar ook op uit. Ze denkt steeds vanuit de doelgroep voor wie de video bedoeld is. Ze houdt ook goed in de gaten of hoe je staat en dat wat je zegt ook echt ‘jij’ bent. Kom je wel authentiek over? Dat is voor haar en mij belangrijk. Carolien heeft daar een goede antenne voor. Het monteren was een feestje; samen snel schakelen op wat er allemaal uit mocht. Kill your darlings. Carolien ziet dan dingen die ik niet zag of hoorde maar die wel het verschil maken. Bijvoorbeeld de kleuren, een paar haperingen zijn er dan toch weer eruitgehaald, het net allemaal nog iets strakker snijden. Het oog voor detail en gaan voor het beste komt dan echt naar voren. Als ‘klant’ is dat heel fijn om te ervaren. Carolien denkt niet alleen aan de video zelf nee ook aan de thumbnail, een goede intro en outro zodat het een consistent geheel is in lijn met mijn huisstijl zodat herkenbaarheid ontstaat. Ik hou ervan. Het is echt een feestje om met Carolien te werken. Mensen die mij kennen en mijn video’s zien herkennen mij…Ja, dit ben jij. Complimenten voldoende. En wanneer mensen mij benaderen vraag ik altijd hoe ze mij gevonden hebben, dan geven ze vaak terug: “Ik heb je video gezien en dacht dat lijkt me wel een aardige vent.” Doel bereikt, want koud acquisitie vind ik verschrikkelijk maar als ik eenmaal kennis heb gemaakt gaat de rest altijd vanzelf en vanzelf goed.
Niño Jacobs

Eigenaar, Niño Jacobs Training & Coaching